06 123 204 12

Kruiden

Deze vorm van geneeskunde is één van de belangrijkste pijlers van de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG); in China wordt binnen de TCG ongeveer 70% van alle aandoeningen met Chinese Kruiden behandeld.

Chinese Kruiden zijn plantaardige, minerale en dierlijke substanties. In China gebruikt men meestal de ‘ruwe’ kruiden en zet men er thee van. In Nederland wordt meestal de poedervorm gebruikt.

Er bestaan duizenden verschillende kruidencombinaties. Zelden wordt er een enkelvoudig kruid gebruikt. Door het gebruik van kruidencombinaties kan men een kruidenmengsel samenstellen dat aansluit bij het ziektebeeld en wat dan ook per persoon kan verschillen. Bij elk individu behoort zijn/haar eigen specifieke kruidensamenstelling.

Kruiden worden vooral bij “leegte” beelden voorgeschreven: ziekte put het lichaam uit of het lichaam is reeds uitgeput zodat ziekte kan binnendringen.
Zoals met alle therapievormen binnen de TCG worden ook hier niet alleen de symptomen maar ook de onderliggende oorzaken behandeld.

Kruiden en de Praktijk
De kruiden die in de Praktijk worden gebruikt, bevatten geen substanties die afkomstig zijn van beschermde/bedreigde dieren en/of planten. Tevens worden er geen dieren mishandeld of gedood voor het verkrijgen van deze substanties. In de Praktijk werk ik met granulaten (kruiden in poedervorm) of druppels. Deze worden besteld bij De Chinese kruidenapotheek San Jiao of De Natuurapotheek in Pijnacker; deze hebben zich gespecialiseerd in Chinese Kruiden. Als mocht blijken dat u Chinese Kruiden nodig heeft, dan bestel ik deze en worden ze door desbetreffend bedrijf naar uw huisadres gestuurd. Van dit bedrijf ontvangt u ook de rekening voor de kruiden.