06 123 204 12

Consult

1. Hoe verloopt een consult?
Tijdens het eerste consult vindt er een uitgebreid vraaggesprek plaats. Naast vragen over uw ziekte of klacht wordt er aandacht besteed aan diverse aspecten van uw gezondheid. Het beoordelen van uw tong en het zeer nauwkeurig voelen van beide polsen speelt een belangrijke rol bij het stellen van de diagnose. Naar aanleiding van de diagnose wordt een behandelingsplan opgesteld. Bij een eventueel vervolgconsult wordt er gekeken naar uw gesteldheid van dat moment. Er is dus geen standaard behandeling, de behandeling is volledig op uw persoon/situatie afgesteld.

2. Hoe lang duurt een consult?
Het intakegesprek duurt een uur. De tijdsduur van een vervolgconsult is ook een uur.

3. Moet ik iets meenemen naar een consult?
Tijdens het eerste consult zal ik naar uw medicijngebruik vragen. Het is handig als u uw medicijnen meeneemt of een lijstje van uw medicijnen. Krijgt u een acupunctuurbehandeling? Dan verzoek ik u een badlaken/hamamdoek mee te nemen. Als u het snel koud krijgt op een behandeltafel, neem dan tevens een fleecedeken mee.

4. Waar moet ik voor het begin van het consult wachten?
Als u aankomt kunt u plaatsnemen in de centrale wachtruimte. Hier is een leestafel. U wordt door mij op de afgesproken tijd opgehaald.

5. Wat moet ik doen als ik te laat ben?
Het is het prettigst dat u mij dan even belt. Ik zal sowieso op u wachten, de (resterende) consulttijd blijft voor u beschikbaar.

6. Kan ik een afspraak annuleren?
Als u tijdig contact opneemt (uiterlijk 2 werkdagen (48 uur) van te voren) dan kan dit geheel kosteloos. Na die tijd ben ik genoodzaakt het volledige tarief in rekening te brengen.

7. Mag ik iemand meenemen?
De praktijk volgt de richtlijnen van het RIVM. Momenteel wordt u verzocht alleen te komen. Mocht dit niet mogelijk zijn, bel dan van te voren even.

8. Mag de hond mee?
Nee, helaas.

9. Kan ik buiten openingstijden bellen?
Als ik niet beschikbaar ben, zal er altijd een antwoordapparaat / voicemail aan staan.